Filtar

           

 

Om mig Kontakt

 

 

Startsida Instagram

 

Arkiv

Mat
Filtar
Påsar
Bäddset
Klänningar
Nallekläder
Dockskåpssaker
Blandat
Omdömen

 

 
 

Gammaldags

Det är något med dessa filtar jag tycker så mycket om. Kanske för att de oblekta kanterna gör att de ser lite gammaldags ut.Sommar!

Eller i alla fall nästan vår. Och blommiga filtar måste virkas.Vårfotografering

Det är lustigt hur filten tycks vara det enda som har färg. Resten kunde lika gärna varit ett gammalt svartvitt foto. Det kallas vår.


Produktfotografering


Romantik

Jag fick lust att virka något överdrivet romantiskt. Det var roligt, men ett elände att fästa trådarna! Särskilt de gröna ändarna eftersom det var så lite att fästa i. Det blev en babyfilt av 4 x 5 rutor med en spetskant runtom.Hejsan Hoppsan-filten

Det här är en redigt stor barnfilt som man kanske kan ha som överkast i juniorsängen, eller som mysfilt i soffan.
Jag hade fem olika färger att virka av och använde fyra färger till varje ruta. Det blir 120 olika varianter, precis så många rutor som filten består av. Varje ruta är alltså unik. Jag sydde sedan ihop rutorna fyra och fyra och till sist virkade jag ihop dessa större rutor.
Rutorna är utlagda lite huller om buller. Det är därför jag började tänka på den här filten som min "Hejsan Hoppsan-filt".Dessa svåra beslut

Ute regnar det. Nallen har satt sig på en stol och funderar på vad han ska göra. Kanske äta glass. Eller sova middag. Eller så sitter han bara kvar på filten och tar det lugnt. Ja, så får det nog bli. Man ska inte förta sig.


Ton i ton med en pion...

...tänker man ju när man ser den här bilden.


Värmeslag

När jag bara fotar och fotar i värmen, så en stackars modellnalle till slut svimmar rakt ner i kaffekoppen!
Livet som modellnalle är inte bara glamour.


Herr Dysterkvist

Först när garnerna kom tyckte jag färgerna var så dystra. Jag virkade en barnfilt och kallade den Herr Dysterkvist. Nu har jag ändrat mig och jag tycker mer och mer om den. Men den heter fortfarande Herr Dysterkvist.


Och om man fotograferar den bakom en blommande
rhododendron så blir det ju bara bättre.


Blomfilt
Den här filten lägger jag upp på Tradera ibland. Och varje gång den inte blir såld känner jag mig lättad. Jag tycker den är så vacker. Hoppas ingen vill köpa den - någonsin. Jag är nog världens sämsta säljare.
Tillägg: Och sedan när den till slut blir såld och man får det här fina omdömet - då vet man att den hamnat på rätt plats.


Kontraster

Jag tycker om kontrasten mellan den skira vita spetsfilten och den mörka skogen. Det ser ut som om den lilla prinsessan varit där och lekt och glömt kvar sin dockfilt.Den lille konvalescenten

När man varit sjuk länge är det skönt att få komma ut en stund i solen. Det är bäst att man har en liten filt över sig. Kanske kan man få sitta en stund på terrassens räcke och känna vårvindarna i pälsen. För säkerhets skull kan man ha en liten mössa.
Varför inte?

Varför inte virka en liten stjärna av vitt garn i mitten? Varför inte virka två filtar på en gång? Varför inte virka flera? Och sedan spårade det ur helt. Nu har jag 20 i olika storlekar. Jag har så svårt att sluta när jag kommit igång.

Oj!

När man är nästan klar och det vita garnet tar slut och man tänker att man kanske kan virka en rosa kant istället och det blir inte bra och man testar en ljusare rosa nyans och det blir heller inte bra och man virkar på det vita igen och tänker att man får köpa mer garn så fort affärerna öppnar och plötsligt är klockan tre på natten.


 

Startsida