Klänningar

           

 

Om mig Kontakt

 

 

Startsida Instagram

 

Arkiv

Mat
Filtar
Påsar
Bäddset
Klänningar
Nallekläder
Dockskåpssaker
Blandat
Omdömen

 

 
 

Lappklänning

Så här kan det bli när man vill använda minsta lilla tygbit - och lite virkad spets som vanligt. En lappklänning helt enkelt. Livet är fodrat så man inte ser alla sömmarna på insidan.Stråveck

Jag älskar stråveck, så är det. Jag antar det kom till en gång i tiden för att man lätt ville kunna förlänga framför allt barnens kläder när de växte. Det är så dekorativt! Särskilt om tyget är tunt så att det blir lite olika färgnyanser, som på den här klänningen. Den skulle vara fin som brudnäbbsklänning. Lite handvirkad spets på det, så är jag lycklig.

 


Mera duktyg

Här är ytterligare en klänning av en återanvänd duk. Kjoltyget är nytt. Den blir extra vacker när man står bland pioner.

Den tyska klänningen

Så kallar jag den för mig själv. Jag vet inte varför. Ser den tysk ut? Hur som helst, alla ser väl att den är sydd av en bordsduk. Även den gröna och rosa randen kommer från duken. Och så lite hemvirkad spets baraföratt. Jag håller på att testa fram mönster till en solhatt. Ibland försöker jag prova på ett litet barnbarn, men hon far fram som en virvelvind så det är ganska svårt.

Jag syr gärna livet dubbelt och gömmer dragkedjan mellan tygerna. Det är lite extra jobb och det går åt mer tyg, men det blir finast så.En klänning till

Det är samma modell på den här klänningen. Jag tycker om när livet är vitt, det är så roligt att dekorera med tyg och spets. Lite som att måla på en vit duk, föreställer jag mig. Mitt på livet har jag sytt fast samma gamla loppisduk. Och så har sytt fast spets och remsor av samma tyg som i kjlolen.


Favoritklänningen

Det här är en klänning jag tycker om. Broderiet på bröstet kommer från en lite fläckig duk köpt på loppis. Spetsar brukar jag egentligen virka själv, men den här köpte jag billigt i Kinna, liksom det blåmönstrade dekorationsbandet. Kjoldelen är ett udda örngott jag köpte för en tia. Och modellen är så enkel! Livet och ärmarna är i ett stycke och kjoldelen är helt fyrkantig. Svårare än så behöver det inte vara.
Att sätta en spets mellan liv och kjol är faktiskt en bra idé. Dels är det dekorativt och dels ser man inte om rynkorna råkat bli lite ojämna och fula.
 

Startsida